Cilt Çatlakları İçin En Basit Tedavi

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Cilt çatlakları yeni başladığında basit yöntemler genelde işe yarasa da etkili bir tedavi olarak cilt çatlaklarınız için yazımızı destekleyen TCA kullanımı hakkında sizlere bir alıntı sunulacaktır. Benzer bir uygulama metodu olsa da farklılıklar içeren alıntımız sizlere alternatif sunması açısından yardımcı olabilir. İyi okumalar dileriz. 

Cilt Çatlaklarını  Giderme 

Cilt Çatlakları İçin En Basit Tedavi


Cilt çatlakları gerek oluşum sürecinde gerekse de deride belirgin olarak ortaya çıktığı süreçlerde , gereken özen ve alaka gösterildiğinde çözümü sağlanabilen dermatolojik sorunlardır.Özellikle oluşum sürecinde cilt yapısı ve çatlağı oluşma nedenlerine bağlı olarak seçilen bir dizi uygulamayla gelişmesi engellenebilirken, kimyasal peeling gibi etkili tedavi metotlarıyla da çözüme kavuşturulması mümkündür.

Günümüzde de geçmişte olduğu gibi insan sağlığı her daim önemini korumuş ve gerektiğinde birincil derecede önem arz etmiştir. Özellikle gelişmiş ülkelerde çalışanlar da dahil olmak üzere çalışmalarının önemli bir kısmını sağlık üzerine yapmakta ve geleceklerini de garantiye alma çabasında iken bu durumu göz önünde bulundurmaktadırlar.

Ancak gelişmekte olan ve az gelişmiş olan ülkelerde durum vahametini korumaktadır. Özellikle ülkemiz gibi aslına bakarsak kültür ve gelişme düzeyi hızla artan toplum yapısı olmasına rağmen maalesef çoğu zaman sağlık konusunda gereken önem verilmemektedir. Bunun sonucunda farklı sağlık sorunları çıkarken ayrıca cilt yapısında da bozulmalar meydana gelmektedir. Bu makalede de ciltte meydana gelen bir durum olarak estetik kaygılarınızı gidermek amacı ile çatlakları nasıl basit adımlar ile geçireceğiniz hakkında bilgiler verilecektir. 


Çatlak Tedavisi

Radyosyonik herhangi bir işlem gerçekleşmez lazer yok ameliyat ve dikiş olmadan yapılan bir uygulama olan kimyasal peling yöntemi, herhangi bir ağrı, acı veya yan etkiye yol açmıyor. Cilt çatlaklarının giderilmesi için, kimyasal peeling uygulaması cilt'in rahatsızlığının derecesine göre 10 - 12 seans tedavi uygulama ile kesin çözüme kavuşturulabilmektedir. Seans bitiminde kişi günlük yaşamına devam ediyor Gerçekleşen seans uygulamaları ortalama 10 – 15 dakika süre sonrası tamamlanmış oluyor.
Kimyasal peeling uygulamasının en cezbeden yöntemide cildinde sorun olan kişinin, peeling için gerekli asitleri temin etmesiyle birlikte seans uygulamalarını kendi başına da yapılabilmekte olmasından ötürü tedavi hem çok ucuza mal oluyor hemde oldukça sağlıklı, bebeksi bir görünüm ve dokuya sahip bir ten yapısı oluşturuyor. Seans sonrasında kişinin gündelik işlerine devam etme, dar kıyafet giyme veya spor yapmasında da bir sakınca bulunmuyor. Kimyasal Peeling uygulamasında gerekli olan asitlerin ve uygulama sonrası bakım için gerekli saf vitamin değerlerinin temini için doakimya.com tercih edebilirsiniz.

Çatlaklara Kimyasal Peeling


Çatlakların cildin elastin ve kollajen tabakasındaki hasardan gerçekleştiğini yazmıştık, bu yırtılmalar sonucu o bölgede sedefli beyaz izler kalmasına kabaca çatlak deniyor. Yabancı kaynaklarda "stretch mark" olarak yaptığımız kaynak araştırmalarında özellikle ABD ve Avrupalı kadınların büyük bölümünün kimyasal peeling yaptığını görüyoruz. Bu kaynaklardan derlediğimiz bilgileri aşağıda aktaracağız, anlatacağımız kimyasal peeling ve bakımı hamilelerin yapması sorun teşkil edebilir. İnsanlara faydalı olmak isterken zarar vermek gibi bir amacımız yok, bu yüzden hamilelerin bu tarz uygulamalardan uzak durmasını öneriyoruz. Çünkü anlatacağımız glikolik asidi hamilelerin kullanmaması gerektiğini okuduk bir çok kaynaktan.

TCA Peelig İle Vücut Çatlaklarını Gidermek


TCA (Trichloroacetic Acid) kuvvetli bir peeling ajanıdır. Deriyi soymasının yanında, cilt altında kollajen sentezini arttırdığı, cildi gerdiği biliniyor. Yani aslında çatlak gidermek için biçilmiş kaftan. Peki nasıl uygulanıyor ? Evvela asit oranı en düşük oranı tercih etmelisiniz Bazılarımızda düşük oranlar sonuç vermiyor %40 kullanıyoruz ama gelen maillerden anlıyorum ki bazıları için oran yüksek geliyor. Yani iyileşme süreci uzuyor.
%25 ile %40 oranlarında tca ile uygulama yapmak gerekli %25 veya %40 TCA cildi derinlemesine soyacak bu da cildinizdeki çatlakların daha hızlı düzelmesini sağlayacak. TCA uygulamasını ayda bir defa her ay sorundan kurtulana kadar uygulayacaksınız. Ortalama 4-8 uygulamada yani 4 ila 8 ay arasında çatlaklarınız görünmeyecek. Bu uygulama sayısını çatlakların derinliği ve genişliği belirler.
TCA'yı kulak çubuğu yardımıyla çatlak olan bölgeye uyguladığımız kadar hızla bir kaç defa süreceksiniz, ilk uygulamada 1 dakika bekletin uygulama yaptığınız bölgeyi bol suyla yıkayın. Bölge kızaracak, merak etmeyin iz bırakmaz, çünkü TCA iz bırakmadan cildi soytan bir maddedir. TCA sonunda iz kalması durumu sadece bölgeyi iyi koruyamaz güneşten muhafaza edemezseniz oluşur.
TCA uygulaması bittikten 30 dakika sonra bölgeye çinko oksit, lavanta suyu, b3 vitamini, c vitamini ve b5 vitaminiyle hazırlayacağınız solüsyonu kullanacaksınız. Bu vitaminler ve çinko bölgenin hem çabuk düzelmesini sağlayacak hem de uyarılmış bölgede kollajen ve elastin sentezini destekleyecek. Tarif şu şekilde
  • 1 tatlı kaşığı lavanta suyu
  • 1/4 çay kaşığı B3 vitamini (niacinamid)
  • 1/4 çay kaşığı B5 vitamini (d-panthenol)
  • 1/4 çay kaşığı L-ascorbic Acid (c vitamini)
  • 1/4 çay kaşığı Çinko Oksit

Bu karışımı bir çay tabağında hazırlayın, her sabah akşam TCA uyguladığınız bölgeye uygulayacaksınız. Böylece soyulma tahribat yaratmayacak, cilt altı uyarılacak ve iz kalma riskiniz 0'a inecek, ayrıca çatlak olan bölgede kollejen ve elastin sentezi artacak.
Solüsyonu sabah akşam uyguladıktan 5 dakika sonra üzerine E vitamini süreceksiniz. E vitaminin saf olmasına dikkat edin ampullerdeknin oranı %2-6 arasında size %50-67 oranlarında E vitamini lazım piyasada 10 ml olarak bulunuyor.
TCA'yı uyguladınız 15 gün kadar da solüsyon ve E vitamini sürdünüz, ayrıca uygulama bölgesini güneş ışığından korudunuz. Artık 15 günlük ikinci aşamaya geçme vakti geldi.

Glikolik Asit İle Cilt Çatlağı Tedavisi

İkinci aşama TCA uygulamasından 15 gün sonra başlayan aşamadır.Bu aşamada bir başka kimyasal peeling asidi olan glikolik aside başvuracağız. AHA (alfa hidroksi asit) gurubundan olan glikolik asit cildi uyarıcı leke giderici, kolajen sentezini arttırıcı bir asittir.
İkinci aşamaya TCA uygulamasından 15 gün sonra başlıyoruz, tabi TCA uygulamasından sonraki 15 gün boyunca yukarıdaki solisyonu sabah akşam uygulayıp üzerine e vitamini sürüyoruz. Sonrasında glikolik Asit %25 çözeltisi ile işleme devam edeceğiz. İkinci aşamada 15 gün boyunca haftada bir çatlak olan bölgeye %25 glikolik asit uygulayacağız. 7 günde gerçekleştireceğiniz için toplam 3 seans sürecek glikolik asit %25 uygulaması. Glikolik Asit %25'i akşam kulak çubuğuyla çatlaklara uyguladıktan 5 dakika sonra durulayacaksınız ve yukarıda verdiğimiz solüsyon tarifini akşam ve sabah uygulayacaksınız. Solüsyonu glikolik Asit uyguladıktan 30 dakika sonra ve uygulama sabahı sürdükten sonra e vitamini ile işlemi bitireceksiniz.
Aralarda boşluk bırakacağız ki tca bir sonraki aşamaya kadar cildimiz toparlansın.
Evet bu kadar gayretli ve azimli bir bakımın ardına 1. ay dolacak ve siz ikinci seansı uygulayacaksınız dediğimiz gibi bakım periyodlarını pas geçemezsiniz, bu dünyada çatlak gidermek için yapılabilecek en etkili bakımı ger. Çünkü dışarıda yaptıracağınız hiç bir bakım bu kadar detaylı olmayacaktır. Ayrıca 30 gün boyunca her gün bakım yaptıramazsınız, buna hem zamanınız hem paranız yetmez. Tarifini verdiğimiz uygulamayı atlamadan 4 ila 8 ay arasında uygularsanız çatlaklarla vedalaşabilirsiniz. Aşağıda kafanız karışmasın diye uygulamanın 1 ayını günlük olarak anlatacağız.

TCA Uygulaması

1. gün TCA uygulanması ardına solüsyon sürülecek ve e vitamini uygulanacak
2-14.gün arası sabah akşam solüsyon ardına e vitamini uygulanacak.
15.gün akşama %25 glikolik asit uygulanacak ardına solüsyon ve e vitamini sürülecek
16.gün sabah solüsyon uygulanacak ardına e vitamini sürülecek akşam a vitamini uygulanıp ardına e vitamini sürülecek
17-18-19-20. günler ara verin
21.gün sabah a vitamini ardına e vitamini uygulanacak akşama %25 glikolik asit uygulanacak ardına solüsyon ve e vitamini sürülecek.
22.gün sabah solüsyon uygulanacak ardına e vitamini sürülecek akşam a vitamini uygulanıp ardına e vitamini sürülecek
23-24-25-26 günler ara verin
27.gün sabah a vitamini ardına e vitamini uygulanacak akşama %25 glikolik asit uygulanacak ardına solüsyon ve e vitamini sürülecek.
28-29-30 günler ara verin.
Çatlak tedavisi yazımız burada son buluyor. Sizde değerli görüş soru ve önerilerinizle yazımıza katkıda bulunabilir, yorumlar aracılığıyla aktarabilirsiniz. Yazımızın daha fazla insana ulaşması için sosyal medyada paylaşırsanız seviniriz. Yorumlar ve paylaşım için şimdiden teşekkür ederiz.
Edit Notu: bazı arkadaşlara tca oranı yüksek gelebiliyor bu yüzden %25 alarak ilk uygulamaları tercih edin. Bu noktada asiti ilk uygulamada 1 dakika bekletin daha sonra zaman arttırın 2 dakikayı geçmeyin. Baktınız yeteri kadar soyulmuyor oran yükseltebilirsiniz, oranda en fazla %40 olsun, o oranda da ilk uygulama 1 dakika bekletin sonra 2 dakikaya çıkarabilirsiniz.
Ayrıca %25 glikolik asit, c vitamini, madecassol, a vitamini, çinko oksitle oldukça iyi sonuçlar aldığını söyleyen mailler aldık. %25 glikolik asiti 3 günde bir çatlakların üzerine uygulamışlar. böylece soyulma yaşanmamış. Bu bakım da bir diğer alternatif. Ama ben o arkadaşa dediğim gibi arada bir yani 2 ayda bir tca ile de soyma yapmasını söyledim. Ayrıca bu glikolik asiti 4-5 arkadaşında denemiş mail atan arkadaş. Yabancı forumlarda araştırdım glikolik asit oldukça fazla kullanılıyor. Bununla ilgili bir yazı daha yazdım kimyasal peeling çatlak tedavisi konulu kırmızı linki yani yazıyı tıklayarak bakabilirsiniz.




Konuyla alakalı olarak, blogumda bulunan diğer yazılardan çatlak tedavi yöntemleri hakkındaki  tca çatlak tedavisi ve glikolik asit çatlak tedavisi yazılarımıza da bakabilirsiniz.  

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Cilt Çatlakları İçin En Basit Tedavi
4/ 5
Oleh

10 yorum

yorum
avatar
Adsız
15 Kasım 2015 22:31

Bu beyaz çatlaklar için de geçerli mi çünkü görselde ki çatlak kırmızı da o yüzden sormak istedim

Cevapla
avatar
19 Şubat 2016 02:39

beyaz çatlaklar için de geçerli

Cevapla
avatar
6 Nisan 2016 22:40

a vitamini derken ne sürülecek anlayamadım

Cevapla
avatar
18 Haziran 2016 22:13

Merhaba,tca'yi hangi siteden aldiniz acaba?

Cevapla
avatar
Adsız
29 Haziran 2016 15:39

karın be bacak bölgemde çok fazla çatlak var nasıl kulak çubuğuyla süreceğim. 5 dk alır tek tek sürmem. toplam da 1 dk beklemesi gerekir diyorsunuz

Cevapla
avatar
Adsız
8 Temmuz 2016 05:08

Deneyip sonuc alan varmı

Cevapla
avatar
Adsız
23 Temmuz 2016 22:49

peki siz bu bilgilere nasil ulastiniz uygulayipta sonuc alanlar varmi ya leke kalirsa daha kotu sonuclara yol acarsa

Cevapla
avatar
Adsız
25 Temmuz 2016 13:11

Nereden alabiliriz

Cevapla
avatar
30 Temmuz 2016 20:06

Oranları vermıssınız ama nasıl bılıcez tam anlayamadım %25 tca satılıyormu bırde yaz sonrası yapılırmı bu uygulama ve emzırme donemınde teşekkurler

Cevapla
avatar
Adsız
23 Ocak 2017 17:12

Fatma hanim Merhaba.bu konuda blog hazırladığınız için çok teşekkürler öncelikle.size bir sorum olacak.benim kollarımda ince ince ama sık halde çatlaklarım var.tca ile sadece çatlak üzerine sürmem imkansız gibi.üst kolumun yarısına tca uygulamak da sorun olur diye düşünüyorum.bu durumda glikolik asit tedavisi tek başına yeterli olur mu yoksa yine de tca uygulamamı uygun bulur musunuz?vakit ayırıp cevap verirseniz çok mutlu olurum.çok teşekkürler

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş