Göğüsteki Cilt Çatlakları

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Cilt çatlakları kategorisine baktığımızda ilk sırada göbek ve karın kısmında oluşan çatlaklara karşımıza çıkarken, ikinci sırada ise göğüs çatlaklarını karşımıza çıkmaktadır. Genellikle ergenlik dönem ile yavaş yavaş büyümeye başlayan ve biraz formlu bir şekilde sonuçlanan göğüslerdeki bu değişim özelikle kadınları rahatsız etmektedir. Bu makalede kadınların bu konudan müzdarip olmaması için sizlere hem alıntı ile hem araştırmalar ile derlenen yazımız sunulacaktır. 

Meme Çatlakları 



Genellikle bu cilt çatlakları göğüsün üst kısımlarında yani meme ucunun da üst kısımlarında yer alır. Göbekte ki çatlaklara nazaran daha hafif görünümlü olsalar da ilk zamanlarda kırmızı damar şeklinde olmaları  son derece can sıkıcıdır. Bunlar için alınabilecek önlemler mümkün iken kadınların daha mahremiyetli alanında olmasıdaha çok kadınları evde tedavi seçeneklerine yönlendirmektedir. Elbette bu vücut değişimin olduğu zamanlarda bol bol nemlendirmek ve doğru krem ürünlerini kullanmak olacaktır.

Göğüs çatlaklarının oluşması her zaman tekrarlayan bir durum değil. Büyüme esnasında çatlar ve daha sonra durup bir süre sonra da tenin rengi ile aynı rengi alarak dikkatli bakıldığında ortaya çıkar. Daha sonraki yıllarda ise yine aşırı kilo alımı ile eğer göğüslerde de büyüme oluyorsa bu çatlaklar yine ortaya çıkacak ve yırtılmalar tekrar gerçekleşebilecektir. Bu sebeple bu gibi dönemlerde önlemlerinizi almayı unutmayınız. Daha sonra zayıflasanız bile çatlaklarınız kalıcı olacaktır.




Cilt Çatlaklarının Nedenleri

Özellikle bizim toplumumuzda kendini çok fazla gösteren ve esasında insanların tam anlamıyla ne olduğunu bilmediği cilt çatlakları görüntüsünü bugün tam olarak ortaya koyan bir aktarımda bulunacağım. Sebebi her ne olursa olsun genleşen ve kilo alan cilt eski yapısını yitirmeye başlar ve buna uyamayan cilt yapısı alt tabakadan yırtılarak karnın ya da hangi bölge ise o bölgenin genişlemesine alan verir. Bu durumda da ciltte dışarıdan da yaşanan bir yırtılma ve ilk zamanlar kırmızı, mor renkler ile tanımlanabilen yırtıklar oluşmaktadır.

Çatlaklar Nasıl Oluşur

Cilt çatlaklarının oluşma sebebi cildin aşırı kuruluğundan kaynaklanmaktadır. Cildimiz normal şartlarda size yeterken, bir süre sonra sürekli genişlerseniz vücuda daha fazla dayanamıyor ve çatlıyor. Oysa sizler cilt çatlaklarının ilk oluşmaya başladığı anlarda ya da daha oluşmadan önlemleriniz  gerekiyor. Çatlaklar ciltteki kolajen ve elastin tabakasının zedelenmesiyle meydana getiren görüntüler. Pek çok kadın özel bakım kremleri yardımıyla çatlak engelemeye ya da gidermeye çalışır fakat bu çok da doğru bir uygulama değildir. Çatlak kremleri bu noktada çok da faydalı değildir. Cildinize vitamin ve mineral bakımları yapar yeterince nemlendirirseniz çatlak oluşumunu minimum seviyeye indirirsiniz. Maalesef kısa sürede çok hızlı kilo aldıysanız ve ya hamilelik döneminde çatlaklar ister istemez yaşanacaktır. Özellikle ratinol (a) niacinamide (B3) ve d-panthenol  (b5), ascorbic acid (c) ve tocapherol acetate (e) vitamini bakımları gerçekleştirirseniz sonuç yüzünüzü güldürecektir.





Göğüs bölgesi açık kıyafetler giyildiği zaman görünen ve dolayısıyla oldukça istenmeyen çatlakların olduğu bölgedir. Bu sebepten dolayı o bölgede oluşan çatlaklara karşı daha temkinli yaklaşmak gerekmektedir. Göğüs bölgesi çatlaklarına gerekli özen gösterilmelidir. Kalıcı olmaları engellenmelidir. Bunun için çatlak kremi yazımızdan da destek olabilir.Ayrıca çatlak tedavisi için eğer tca kullanacaksanız göğüs bölgesinde %20 civarında bir oranı tercih edebilirsiniz. bunun içinde tca çatlak tedavisi yazıma bakarak bilgi alabilirsiniz. 

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Göğüsteki Cilt Çatlakları
4/ 5
Oleh

3 yorum

yorum
avatar
30 Ekim 2015 09:36

Bilgiler için çok teşekkürlerde yanlız asit falan diyince ben haliyle bi. Şeyi yanlış yaparım da da kotu taraf alan olur diye korktum açıkçası biz bu ürünleride ayrıca nerden al az vitaminleri falan...

Cevapla
avatar
30 Ekim 2015 09:37

Bu ürünleri nerden alcaz vitaminleri falan

Cevapla
avatar
19 Şubat 2016 02:35

valla eczanelerden alabilirsiniz. internetten alacaksanız doakimya.com da var

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş