Cilt Çatlakları İçin En Basit Tedavi

Cilt çatlakları yeni başladığında basit yöntemler genelde işe yarasa da etkili bir tedavi olarak cilt çatlaklarınız için yazımızı destekleyen TCA kullanımı hakkında sizlere bir alıntı sunulacaktır. Benzer bir uygulama metodu olsa da farklılıklar içeren alıntımız sizlere alternatif sunması açısından yardımcı olabilir. İyi okumalar dileriz. 

Cilt Çatlaklarını  Giderme 

Cilt Çatlakları İçin En Basit Tedavi


Cilt çatlakları gerek oluşum sürecinde gerekse de deride belirgin olarak ortaya çıktığı süreçlerde , gereken özen ve alaka gösterildiğinde çözümü sağlanabilen dermatolojik sorunlardır.Özellikle oluşum sürecinde cilt yapısı ve çatlağı oluşma nedenlerine bağlı olarak seçilen bir dizi uygulamayla gelişmesi engellenebilirken, kimyasal peeling gibi etkili tedavi metotlarıyla da çözüme kavuşturulması mümkündür.

Günümüzde de geçmişte olduğu gibi insan sağlığı her daim önemini korumuş ve gerektiğinde birincil derecede önem arz etmiştir. Özellikle gelişmiş ülkelerde çalışanlar da dahil olmak üzere çalışmalarının önemli bir kısmını sağlık üzerine yapmakta ve geleceklerini de garantiye alma çabasında iken bu durumu göz önünde bulundurmaktadırlar.

Ancak gelişmekte olan ve az gelişmiş olan ülkelerde durum vahametini korumaktadır. Özellikle ülkemiz gibi aslına bakarsak kültür ve gelişme düzeyi hızla artan toplum yapısı olmasına rağmen maalesef çoğu zaman sağlık konusunda gereken önem verilmemektedir. Bunun sonucunda farklı sağlık sorunları çıkarken ayrıca cilt yapısında da bozulmalar meydana gelmektedir. Bu makalede de ciltte meydana gelen bir durum olarak estetik kaygılarınızı gidermek amacı ile çatlakları nasıl basit adımlar ile geçireceğiniz hakkında bilgiler verilecektir. 

Devamını Oku

Çatlaklar Neden ve Nasıl Oluşur ?

Ciltte meydana gelen çatlakların oluşumunu  engellemek ve tedavi etmek adına çatlakların nasıl ve neden oluştuğunu öğrenmek önemlidir. Çatlakların nedenlerinin bilinmesi çatlaklar için doğru tedavi seçeneğini belirlemede ve uygulamada önem arz etmektedir. Örneğin gerilmeler spordan kaynaklı meydana geliyorsa gerilme baskını azaltmak ve spordan sonra cildi beslemek çatlakları engelleyebilir. Bu yazımızda da sizlere nedenleri ile beraber çatlakları nasıl önleyebileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz. 

Çatlaklar için Ne Yapılabilir ? 

Çatlaklar Neden ve Nasıl Oluşur ?
Epiderm, derm ve hipoderm olarak sıralanan cilt katmanlarında , cit sağlığını koruyan kolajen hücrelerinin ve elastin lifleri yaşadığı tahribatların sonucunda açığa çıkan cilt çatlakları, erken müdahale ve doğru tedavi metodu ile çözüme ulaşabilecek bir cilt hastalığıdır.Bir çok kaynakta, çatlakların tedavisinin mümkün olmadığı yada illaki klinik işlemler gerektiği gibi yönlendirmelerin olduğunu görmek, zaman ve olanak sıkıntısı yaşayan insanların bu cilt sorunlara tabiri caizsse yaşamaya mahkum edilmesi ise son derece saçmadır. Oysa çatlaklardan kurtulmak mümkündür ve kanıtlanmış bir çok tedavi seçeneği bulunmaktadır.Kimyasal peeling ve bir takım bitkisel yağ ve vitamin uygulamaları ile hem çatlakların oluşumun engellenmesi hemde sirayet eden çatlak sorunlarının çözümünde yerinde tedavi olanakları bulunmaktadır. Aşağıda çatlakların nasıl oluştuklarına dair bilgiler verildikten sonra çatlakların bu oluşumlarının önüne nasıl geçeceğiniz hakkında da bilgiler verilecektir. 

Devamını Oku

Cilt Çatlaklarında Kesin Çözüm

Cilt çatlakları için çoğu tedavi yönteminin çözüm konusundaki aksaklıkları insanları kesin tedavi seçeneklerine daha fazla yönlendirmekte ve piyasa da bulunan para kazanmaya dayalı olan yüzeysel tedavilere karşı bir tepki gelişmektedir. Bu açıdan alternatif tedavi yöntemleri arasında olan kimyasal peeling uygulamaları hem evde kendiniz yapabileceğiniz hem de doktor ofisinde yaptırabileceğiniz farklı tedavi seçenekleri ile geniş bir yelpaze sunmaktadır. 

Çatlaklara Son 

Cilt Çatlaklarında Kesin Çözüm

Bir çok deri hastalığı ihmalkarlık ve ilgisizliğin sonucu olarak vücudumuzun bit tepkisi olarak ortaya çıkmaktadır. Çok basit bit takım tedbirlerle hem sağlıklı bir cilde sahip olmak hemde olası sorunların önüne geçmek bu anlamda mümkün iken, gereken bilince sahip olmayışımız sorunun yaşanması noktasındada belirleyici olmaktadır.  

Nedeni ne olursa olsun cilt çaklaklarının tedavi yöntemi süreci hakkında bilinmesi gereken en önemli durum, erken müdahale ile çözüme kavuşturulma şansının olduğudur. Doku tabakasında, kollajen ve liflerin tahribatına bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların cildin bir parçası olmasına ve kalıcı özellikler edinmesine müsaade etmeden tedavi yöntemi belirlenmeli ve çatlağın giderilmesi sağlanmalıdır.

Vücut çatlaklarının oluşum nedenleri hakkında blogumuzda bulunan diğer yazılarımızda ele aldığımız gibi, çatlağın oluşum nedenlerini tek bir nedene bağlı değildir.  Cildin alt katmanlarında sürekli hareket halinde bulunan kollajen ve liflerin , hormonal dengesizliklerden, beslenme alışkanlıklarına, dengesiz kilo alış verişlerinden, hamilelik sürecinde yaşana hormon değişikliklerine kadar bir dizi nedeni mevcuttur.
Devamını Oku

Çatlak Bakımında Bitkisel Yağlar

Bitkisel yağlar yaşamımızın her alandı bize fayda sağlamaktadır. Saç sağlığımızdan cilt sağlığımıza, vücut için gerekli besinlerden ayuverdi tıbbına kadar bir çok alanda bu yağlar kullanılmaktadır. Bu makalede bitkisel yağların çatlak tedavisinde ne kadar etkili oldukları hakkında bilgiler verilecektir. 

Cilt Çatlakları ile Başa Çıkma

Çatlak Bakımında Bitkisel Yağlar
Cilt çatlakları bir çok insanın hayatının bir döneminde ortaya çıkma riskinin yüksekliği göz önünde bulundurulduğunda çatlak hakkında bilinçlenmemizinde önemi ortaya çıkıyor. Dermatolojik sorunların büyük bir bölümünün vücut sağlığımıza gereken önemi göstermememize bağlı olarak ortaya çıktığını da bilmemiz gerekmektedir. Elbette genetik yollarla yada bir takım iç hastalıkların yansıması olarak ortaya çıkan yapılarla da sorunlar olması gerekenden daha fazla artabilir fakat cilt hastalıklarının erken müdahale ile engellenmesi, türüne ve cilt yapısının özelliklerine bağlı olarak seçilen tedavi yöntemi ile sorundan kesin olarak kurtulmanın mümkün olduğu da bilmek gerekmektedir. 


Çatlaklara engel olabilmek için karın, göğüs ve bacakların esnekliğin sağlanması gerekmektedir.  Çeşitli yağlar cildin esnemesine yardımcı olur, ayrıca kollajen ve elastin tabakasını güçlendiren a, c, b, ve e vitaminleri cildi diri tutulması gerekmektedir. Ayrıca bu bölgelere masaj yapılması kan dolaşımını hızlandıracağından çatlaklara karşı koruyucu olabilir. Dengeli beslenmek ve bol su içmek de cildin sağlıklı bir yapıya sahip olmasında ve çatlaklara karşı kendini korumasında önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. 


Devamını Oku

Çatlak Tedavisinde TCA-Kimyasal Peeling Uygulamaları

Son dönemde son derece popüler olan ve çatlak tedavilerinin yanı sıra ciltte herhangi bir sebepten meydana gelen skar yani yara izi tedavilerinde sıklıkla duyduğunuz kimyasal peeling uygulamasının çatlak tedavisinde nasıl kullanıldığı hakkında sizlere bilgi vermek amacı ile aşağıdaki yazımızı sizlere sunuyoruz. 

Kimyasal Peeling Çatlak Tedavisi

Çatlak Tedavisinde TCA-Kimyasal Peeling Uygulamaları
Vücut çatlaklarının oluşum nedenleri hakkında blogumuzda bulunan diğer yazılarımızda ele aldığımız gibi, çatlağın oluşum nedenlerini tek bir nedene bağlı değildir. Cildin alt katmanlarında sürekli hareket halinde bulunan kollajenler ve elastin liflerin , hormanal dengesizliklerden, beslenme alışkanlıklarına, dengesiz kilo alış verişlerinden, hamilelik sürecinde yaşanan hormon değişiklikleri sonucunda meydana gelen değişimlere veya ilaçlara (özellikle kortizonlara) kadar bir dizi nedenden dolayı yırtılır. Bu yırtılmalar sonucu açığa çıkan çatlaklara vücut çatlakları denilir.


Ancak , nedeni ne olursa olsun cilt çatlaklarının tedavisi hakkında bilinmesi gereken en önemli durum, erken müdahale ile çözüme kavuşturulma şansının daha yüksek olması ihtimalidir. Doku tabakasında, kolajen ve liflerin tahribatına bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların cildin bir parçası olmadan yani kalıcılaşmadan tedavi yöntemi belirlenmeli ve çatlağın giderilmesi sağlanmalıdır. Bu tedavi yöntemleri arasında bulunan peeling uygulaması için son derece etkili olmakla beraber cilt durumunuza uygun olabilecek farklı asit oranları ve çeşitleri ile siz geniş bir tedavi yelpazesi sunmaktadır. 

Devamını Oku

Basenlerdeki Cilt Çatlakları

Cilt çatlakları genelde vücut bölgenizin gerilme alanlarında meydana gelmektedir ve bu alanlardan çatlak oluşumuna en yatkın olanlar arasında ; basen bölgesi, göbek bölgesi ve koltu altına yakın alanlar yer almaktadır. Bu makalede basen bölgenizde meydana gelen çatlaklar hakkında bilgiler verilecek ve nasıl geçireceği hakkında araştırmalardan elde edilen bilgile sunulacaktır. 

Basen Çatlakları Oluşumu ve Gelişimi 

Basenlerdeki Cilt Çatlakları
Çatlak izleri vücuttaki ani değişkenliklerden dolayı cildin yapısındaki kolajen ve elastin bağların yırtılmaya uğraması sonucunda oluşan dermatolojik sorunlarıdır. Aşırı kilo alıp verme, hamilelik, ergenlik çağında hızlı büyüme/ kortizon kullanımına bağlı olarak gelilşen hormonal dengesizlikler ve yanlış beslenme alışkanlıkları gibi durumların sonucunda açığa çıkmaktadır. 

Derideki, yağ miktarının normalden fazla artıp azalması gibi en basit biçimiyle dile getirelecek çatlak nedenleri, Cildin alt tabakaları olan, dermis ve epidermis katmanlarında kolajen üretiminin zayıflaması yada düzensizleşmesi ve elastin liflerin bu duruma bağlı olarak kopması sonucununda açığa çıkar doku bütünlüğü bozulur, cildi saran doku hücrelerinin gevşemesine ve kopmasına bağlı olarak, çatlak izleri ortaya çıkar.   

Cilt çatlakları genellikle kadınlarda ve bazen de erkeklerde basen kısmında kendini gösterir ve gerek kalçanı üstünde, gerekse diz kapaklarına doğru bazen yukarıdan aşağıya, bazen de enlemesine çatlak oluşumları ile çirkin bir görüntü yaşatırlar. Bu çatlakların oluşumunda sonra  tedavi yöntemleri değişmekte ve evde tedavi yöntemleri genelde devre dışı kalmaktadır. Fakat günümüzde asit çözeltilerinin yaygınlaşması ile evde de tedavi seçenekleri ortaya çıkmıştır. 

Devamını Oku